Handla mer second hand

Att konsumera mera är ett ordspråk som nu gått ur tiden. Nuförtiden har de flesta av oss blivit alltmer miljömedvetna och försöker undkomma hetsen med att köpa nytt hela tiden. Det har lett till att fler och fler väljer att handla på auktion, på second hand eller att helt enkelt byta varor med grannar och vänner. En del gillar också att snickra ihop egna möbler, måla om gamla grejer eller sy sina egna kläder.

Fördelar med att köpa återvunnet

Det lönar sig på många sätt att handla på second hand eller att köpa saker med återvunnet material. Det första är att du inte kommer att spendera så mycket pengar som du normalt gör på nya saker. Att handla vintage eller second hand är väldigt lönsamt för din ekonomi och dessutom kommer du garanterat att få ett unikt hem eller en unik garderob med prylar som inte alla andra har hemma.

En annan stor fördel är givetvis miljön. När du handlar återvunna kläder eller möbler på second hand tar du inte för mycket av jordens resurser, vilket gynnar vår planet. Du undviker också till större del att bidra till de långa transporter som köp av nya prylar innebär.

Kommentarer är stängda