Åk på shoppingresa till en storstad

Världen är full av härliga storstäder som du kan shoppa loss i. En del storstäder åker folk näst intill alltid till bara för att handla. Man kanske vill göra fynd på loppisar, gå på lyxiga köpcentrum, flanera i gamla stadskärnor och hitta fantastiska pärlor, eller bara köpa med sig något av landets mest kända grejer. Här är några av världens bästa storstäder att shoppa i.

London

London är en av Europas bästa shoppingstäder. Här finns allt från mysiga marknader som du kan handla superbilligt på. Stora köpcentrum med de största och mest ovanliga märkena. Second hand-butiker i världsklass. Och sist men inte minst lyxvaror på viktiga shoppingstråk. Genuint, lyxigt, billigt och unikt är det som London har att bjuda på. Gå på ställen som Notting Hill, Selfridges, Bond Street och shoppa i East End.

Paris

Här är nog shoppingstaden nummer ett, i alla fall om du vill ha det senaste av det finaste modet. Här görs det haute couture, prêt-à-porter, kläder från kedjorna och unika märken som bara finns i Paris. Det franska modet är exklusivt, litet och av fin kvalitet. Men i Paris hittar du inte bara mode och skor, du hittar även fantastiska smycken och heminredning. Shoppa på Fbg St Honoré, rue Etienne Marcel, ute på loppis vid Porte de Clignancourt eller på Galeries Lafayette.

Köpenhamn

Trodde du att våra danska grannar inte hade något i shoppingväg att komma med? Köpenhamn är en fantastisk stad för shopping när det gäller smycken, mat och framför allt inredning. Dansk inredning är känd över hela världen och så även dansk arkitektur. Shoppa loss i Frederiksberg, på Ströget, i Valby och i Indre By.

Dubai

Om du är ute efter lyx så är det till Dubai du ska åka. Dubai är lyxens mecka och här kan du hitta alla de dyraste märkena och den vackraste outfiten. Här är ingenting för dyrt och du kan hitta de mest galna saker som du bara trodde fanns hos kändisarna i Beverly Hills eller i Las Vegas. En del kan tycka att den överflödiga lyxen i Dubai är osmaklig, andra vill bara komma hit för att vältra sig i den. Väggar av guld, diamantkranar och väskor som kostar mer än hela din årslön finns uppradat i Dubai.

Kommentarer är stängda