Shopping online

Att shoppa på loppisar

Många väljer att göra sina inköp av kläder, inredning och accessoarer på loppisar eller auktioner. Här kan du både hitta nytt och gammalt i en salig röra men en sak är säker – det är unika fynd du kommer att göra på en loppmarknad. I många av Europas storstäder kryllar det av loppmarknader, speciellt på sommaren. I Sverige är loppisarna flera men många föredrar de mindre butikerna ute på landet, så kallade kuriosa- och antikaffärer där du kan göra fynd. Stanna utmed landsvägen under bilsemestern så kanske du kommer hem med en rad nya prylar.

Ekologiska gårdsbutiker med gammalt och nytt

Många svenskar har valt att flytta ut på landet och öppna en gårdsbutik. I en gårdsbutik kan du i stort sett hitta vad som helst, ta en fika och bara kika runt. Gårdsbutiker kan mycket väl också vara en loppmarknad eller ha ett hörn av gamla saker som du kan välja och vraka bland. Det intressanta med gårdsbutiker är att de ofta säljer saker som producerats i närheten, kanske av en närliggande bonde eller av dem som har butiken. Detta är ett sätt att tjäna pengar och att samtidigt värna om att köpa saker som inte kommer långväga ifrån.

Ska man pruta på loppisar?

Grundregeln i Sverige är att man oftast inte prutar. Utomlands är det betydligt vanligare, speciellt om du handlar på marknader i till exempel Turkiet eller i Marocko. Du kan oftast pruta lite diskret även på svenska loppisar, allt beror på hur saken du är intresserad av ser ut och i vilket skick den är i. Tänk på att det kan vara betydligt svårare att pruta på loppisar i Europa än i utomeuropeiska länder.

Öppna egen loppis

Har du ett stort hus med ett garage eller liknande som du inte vet vad du ska göra med? Starta en liten loppis och sätt upp en skylt vid sidan av vägen. Låt dina vänner få reda på att du säljer grejer och säg åt dem att komma förbi med sina saker och kläder snarare än att lämna in dem på återvinningen eller slänga dem i sophuset. Var dock noga med att kolla upp vad som gäller för beskattning av saker du säljer på egen loppis.

Shoppa för att sälja efteråt

Ett sätt att göra pengar själv är att handla saker billigt på en marknad eller en loppis och sedan rusta upp det till fint skick för att sälja dyrare. Detta kräver dock god hand med färg och slipning eller beroende på vad du vill göra om. Är du duktig på att klä om möbler eller sy om kläder kan du göra stora pengar med rätt handlag och utrustning. Kanske kan detta bli en hobby som du kan tjäna pengar på?

Kommentarer är stängda